Bon by Nature presenterar Jenny Bohlström  

 • Kungliga Svenska Balettskolan,

 • The Ailey School, NY,

 • United Kingdom Alliance of Professionals Teachers of Dance

Jenny har en bakgrund som professionell yrkesdansare och har dansat större delen av sitt liv. Redan vid tidig ålder började hon med tävlings dans och tävlade inom flera olika discipliner, både här i Sverige men också internationellt där hon representerade det svenska danslandslaget både på EM och VM.

Efter sin tävlingskarriär utbildade Jenny sig på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm, där hon samtidigt fick sin licens som danslärare från United Kingdom Alliance of Professional Teachers of Dance. Därefter for hon vidare till New York för att vidareutbilda sig på en utav USAs främsta dansutbildningar The Ailey School och för att sedan jobba som yrkesdansare i USA. Jenny fick också sin licens som PT och kostrådgivare från Naturally Intense Personal Training i New York.

Just nu jobbar Jenny mestadels med att coacha andra inom både dans, kost och träning. Hon driver sitt företag JDC- Jenny Dance Company och är kost och träningscoach på Eat Clean by Vici.

 Jenny Bohlström Instagram

---------------------------

Marie Jonsson, frisörlärare och tidigare salongsägare med nästan 40 år i yrket ger inspiration och kunskap om ett friskt hår.

 

---------------------------

Yogans fantastiska effekter i kombination med eteriska oljor!

Adrienne Feller, grundare till Adrienne Feller Kosmetik och Panarom aromaterapiprodukter har utfört yoga i över 15 år. 

Adrienne upptäckte tidigt effekten av yogan för både fysisk och mental hälsa och då hon är aromaterapeut i grunden ville hon gärna kombinera sina kunskaper inom yoga och aromaterapi. 

Detta gjorde hon genom att ta fram 4 olika yogaessenser som har olika inverkan på din kropp under yogan.

Yogans effekter förstärks på flera plan genom de eteriska essenserna. Du kan anpassa effekter beroende på vilken essens du väljer vid olika tillfällen.

Essenserna går utmärkt att använda och med effekt även utan yogan.

Prana till exempel ger dig ro om du har svårt att sova eller sover oroligt. 

De fyra essenserna är:

Napudvozlet – som öppnar upp din kropp och själ och ger dig flow i yogan, hjälper kroppen till rörelse och ger dig energi.

Haylekonysac – väcker upp din kropp på morgonen, bra vid morgonyoga eller när du vill väcka en trött kropp och ge den extra energi under dagen.

Prana – en essens för meditation och lugn, hjälper dig att komma till ro. Använd under dagen om du känner dig orolig eller stressad utan att utföra yoga, bara smörj lite på din handled och andas in. Ger dig en djup och lugn yoga.

Namaste – bra att använda då du vill avsluta din yoga och känna tacksamhet, glädje och ro.

Forskning tyder på att yogabaserad träning kan hjälpa till att:

 • Förbättra allmän hälsa: lindra stress, stödja goda hälsovanor, förbättra mental hälsa, sömn och balans.
 • Lindra smärta och förbättra funktion i rygg och nacke.
 • Lindra klimakteriesymptom.
 • Hantera ångest eller depressiva symtom i samband med svåra livssituationer. Däremot inte diagnostiserade psykiska tillstånd, t.ex. ångest, depression eller posttraumatisk stresstörning (PTSD).
 • Ändra livsstil: t.ex. sluta röka och gå ner i vikt.
 • Hantera symtom och förbättra livskvalitén för personer med kroniska sjukdomar.

Källa: The National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH)

---------------------------

Vi svettas ca 5 dl om dagen normalt. Vid hög värme, stress och aktivitet svettas vi ännu mer. Koka din egen giftfria och naturliga deodorant med egen valfri doft.

 

Gör din egen deo!

Vi svettas ca 5 dl om dagen normalt. Vid hög värme, stress och aktivitet svettas vi något mer.

Nu går vi mot våren och vi svettas mer än vi gör under vinterhalvåret och klär oss i tunnare kläder där det blir mer känsligt om vi svettas.

De flesta deodoranter du köper i affären är antiperspirant, dvs de stoppar svetten från att komma ut i armhålan för det är först is kontakt med huden och hudens bakterier som det kan uppstå dålig doft. Det är ett ämne som heter aluminiumklorid som gör att huden täpps till och inte låter svetten komma ut. Om du funderar på detta så är det inte så bra för kroppen då svettkörtlarna är till hjälp för kroppen att göra sig av med slaggprodukter.

De innehåller också syntetiska parfymer oftast som kommer från petroliumindustrin och många har konserveringsämnen som kan störa dina hormoner.

Gör därför enkelt din egen giftfria deodorant.

Så här gör du:

 • Koka upp vatten i en kastrull.
 • Sätt en skål över kastrullen som tål värme.

Blanda följande i skålen:

 • 4 msk kokosfett (använd helst ekologisk och doftfri)
 • 3 msk bikarbonat
 • 3 msk majsmjöl eller potatismjöl

Vispa ihop till en smet.

Ta bort skålen från värmen.

Låt svalna något.

Droppa 10 droppar av en eterisk essens.

Vi har valt våra bastuessenser Czend, Friss och Szep som fungerar utmärkt även i massagekräm eller i din bodylotion. Klicka på produkterna ovan och ladda ner vårt produktblad.

Låt svalna helt. Lägg över i sterila burkar. 

Du kan också dela upp smeten i flera mindre burkar och tillsätta olika essenser så får du olika doftsättningar på ett uppkok. Lycka till med din egen deodorant.

---------------------------

Maria Nystedt, finlandssvensk bastusjäl med 20 års erfarenhet från bl.a. Biotherm, spachef på Maldiverna, Nordic Spa & Fitness Grand Hotel, W Verbier, Datai Malaysia och Six Senses Spa.

OBS: Svagt ljud första 11 sekunder.

"Bastun är ju hjärtat i varje spaupplevelse" Maria är en riktig bastuälskare sedan barnsben och idag är även bastu en viktig del i hennes arbete som spakonsult!

Maria har mer än 20 års erfarenhet av spa- och skönhetsbranschen, där hon bland annat arbetat som utbildare för Biotherm, spachef på Maldiverna och som spa konsult och projektledare de senaste 10 åren för Raison d'Etre, ett av de ledande spa företagen i världen. I sitt jobb som spakonsult skapar hon spa- och wellness koncept för span runt om i världen, bland annat har hon arbetat med W Verbier, Datai i Malaysia, Nordic Spa & Fitness på Grand Hotel i Stockholm och Six Senses Spa.

Maria är finlandssvensk, född i Jakobstad, men har bott större delen av sitt liv utomlands. Sedan 8 år bor hon med sin familj på Mallorca i Spanien. Från sitt hem i Mallorca kommer hon att berätta om varför bastubadande är ännu viktigare nu, än någonsin förut och varför bastu är så hälsosamt och välgörande och även ge hennes bästa tips för en riktigt bra, äkta finsk bastuupplevelse. Visste du förresten att i Finland finns över 2 miljoner bastun? Så vad är hemligheten, vad är det som gör bastun så viktig för den finländska folksjälen?

--------------------------

Årets första inspiratör Johan Andersson PT/grundare till Ta Kontrollen ger oss några bra övningar att börja vårt nya hälsoår med.

Johan Andersson, Ta Kontrollen

 •  Diplomerad
 •  Personlig tränare
 •  Löpcoach
 •  Kettlebellinstruktör
 •  Massageteraput
 •  20 års erfarenhet av dynamisk träning

Idag sitter vi stilla, stirrar in i skärmar, står still i rulltrappor, ringer efter mat och i slutet av dagen har vi kanske knappt varit utomhus mer än mellan ytterdörren och bildörren. Det är synd. Frisk luft och rörelse gör oss gott. Alltid.

Alla våra gruppinstruktörer, personliga tränare och löpcoacher jobbar mot ett gemensamt mål - att få dig att orka mer! Om det sen är att orka leka mer med dina barn, hålla dig vaken under hela söndagsfilmen, prestera bättre på jobbet eller kapa minuter på 10km är upp till dig men allt handlar om att bli starkare för att orka leva mer. 

Instagram Ta Kontrollen

Homepage Ta Kontrollen

Facebook Ta Kontrollen

-------------------------------------

Vi är stolta att kunna presentera inspiratören - Molina Shahin! Mångårig skönhetsexpert och make up artist som ni träffar hos Bon by Nature.

Du får massor av bra tips på hur du får en snygg foundation och hur du applicerar rätt, vilken förberedelse av huden som är viktig för att få en snygg och hållbar make up. Molina berättar också om den nya fantastiska och naturliga foundation som sitter kvar på huden när du gymmar, när du simmar i badet och när du svettas efter dansen. Produkten är Base of Sweden. Rabattkoder till hudvård och foundation i filmen.

Baseofsweden är ett svenskt företag som erbjuder professionell makeup med en stark och passionerad vision av att skapa smink med hög funktionalitet för en aktiv livsstil, så kallad Makeup made to perform. 

Prisvinnaren The Base Foundation är en innovativ, unisex foundation för ansikte och kropp som är vattenfast, långvarig, vegansk och med solskyddsfaktor SPF30. 

Den har en unik formula som ger en matt finish och har medium till hög täckgrad.  Dessutom är den klimatanpassad för att kunna motstå svett och fuktighet och sitter upp till 72 timmar på huden. 

Baseofswedens sortiment består av The Base foundation som kommer i 12 olika nyanser, dess tillhörande makeup borstar och speciellt anpassad remover samt en helt organisk och naturlig ansiktsprimer, The Base Primer som lanserades i juli 2020.

 Homepage Base of Sweden

 Instagram Base of Sweden

------------------------------------------

Hej. Jag heter Adrienne Feller och är grundare till Adrienne Feller Cosmetics, Adrienne Feller Beauty Akademi och Aromatherapy School.

Innan jag började producera mina egna produkter utbildade jag mig och arbetade inom fransk och engelsk aromaterapi, kinesiologi, näringsterapi och kosmetologi.

 

Min filosofi gällande skönhet är att en god hälsa är grunden till skönheten.

Huden har en koppling till kroppens ämnesomsättning och nerver. Helt enkelt hur vi kan hantera livet och dess utmaningar och hur vi hanterar vår mentala hälsa kommer så småningom att synas på vår hud.

När jag förstod det, bestämde jag för att tillverka bra kosmetiska produkter, som är 100% ekologiska. Vi använder oss av ungerskt thermalvatten och örter rika på mineraler och näring som vårdar vår hud.

En viktig sak som jag ville få fram med mina produkter, jag ville att dom skulle harmonisera nerverna eftersom jag vet att genom att harmonisera nerverna har vi skapat halva framgången till långvarig skönhet.

Det är en av orsakerna till att jag började använda eteriska oljer i mina produkter.

Eteriska oljor är essensen av aromatiska växter. Själva växten tillverkar eteriska oljor för eget bruk för att skydda sig själv mot virus, bakterier och svamp. När eteriska oljor appliceras på huden och genom våra nerver, fungerar dom likadant som i växten, den eteriska oljan söker upp den plats i kroppen där effekten av oljan behövs för läkning eller skydd och skapar balans i vår kropp.

Forskningen pekar på att när vi andas in doften av oljan med aromamolekyler som finns i den eteriska oljan, omvandlas aromamolekykelen till en impuls och stimulerar det limbiska systemet och hipokampus och hypotalamus och dom svarar med att utsöndra glädjehormoner som oxitocin, endorfiner och serotonin, som är livsnödvändiga för livet och hälsan.

Jag har skapat färdiga örtblandningar som passar för olika tillstånd i huden, som ger den bästa balansen till huden, nerverna och kroppen.  En hud i balans är en frisk hud.

Jag har skapat mina produkter så att de å ena sidan är fantastiska anti-aging produkter och andra sidan verkar de även på själen för att ge lugn och ro genom de eteriska oljorna som påverkar vårt sinne.

Det ungerska thermalvattnet som är en stor del i mina produkter stärker huden på djupet genom den stora mängden mineraler det innehåller. Det skapar balans i huden och ger huden bästa förutsättningar för att föryngra sig.

En annan unik ingrediens är vår patenterade Pannonessens som innehåller 7 olika örter baserat på ett recept från min mormor som hade egna odlingar och själv skapade oljor.

För att uppnå en bra effekt av produkterna bör man använda dom under en längre tid. Naturen har en fantastisk effekt på vår hud och på vårt sinne för att skapa balans.

Jag har tre ledord:

 1. harmoni
 2. hälsa
 3. skönhet.

 

------------------------

Vårt välmående består av en mängd byggstenar. Vi fokuserar på områden som näringslära och komplementärmedicin, skönhetsvård med personliga förutsättningar, träning och kroppen som skall leva i symbios med naturen och planetens resurser.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen