Identifiera din hudtyp 

Klicka på rubriken för att komma till dina anpassade produkter.

Normal hud

En normal hud har bra balans mellan fukt och fett. Denna hudtyp återfinns framför allt hos unga personer. Den är slät och har små porer och inte problem med feta partier över panna och nästa. Dessvärre är normal hud den hudtyp som få har.

Denna hudtyp behöver ett bra underhåll och skydd så att inga problem uppstår med torrhet eller andra obalanser.

Mogen hud

Huden börjar åldras redan strax efter 20-års åldern, men blir mer tydlig efter 45 då huden kan kännas tunnare, fina linjer uppstår och fastheten i huden avtar. Det är lätt att skynda på åldrandet av huden genom för mycket sol, felakaktig kost, stress, rökning och andra ovarsamhet i sin skötsel av huden. Den mogna huden behöver både fukt och näring och gärna aktiva produkter som kickar igång cellerna.

I en åldrad hud går celldelningen betydligt långsammare och därför kan man med hjälp av aktiva produkter hjälpa huden till ny energi. Nu börjar det bli viktigt med en bra hudvårdsrutin med både peeling, mask och specialprodukter så som ögonkräm.

Fet hud

En fet hud upplevs ofta glansig pga utsöndringen av sebum, hudens naturliga fett. Speciellt i T-zonen, panna, näsa och haka. Här får man också lätt problem med akne.

En fet hud kan även upplevas lite extra tjock och har synliga förstorade porer. En fet hud behöver hjälp att få balans och att sänka sebumproduktionen, den behöver alltid mycket fukt för att skapa en balans med sänkningen av sebumet.

Torr hud

En torr hud känns stram och ofta är den tunn med nästan osynliga porer. Den kan också ha en tendens att fjälla och ofta är den känslig. En torr hud kan utveckla fina linjer tidigt pga avsaknad av fukt och fett. Den här hudtypen behöver både fukt och näring. Den kan också behöva skyddas då den lätt blir känslig.

Blandad hud

En blandad hud har både torra och feta partier. De feta partierna sitter oftast i T-zonen och torrhet på kinderna.

Detta är den vanligaste hudtypen i åldern 20-45 år. Den här hudtypen behöver hjälp att balanseras med bland annat mycket fukt.

Manlig hudvård

Mannens hud är ca 24% tjockare än kvinnans. Den åldras senare i livet, men när den väl börjar åldras så går processen snabbare än kvinnans. Mannens hud är ofta fetare än kvinnans och tål mer aktiva produkter. Med anpassade produkter för mannen kan även dom behålla en hud i balans med färre linjer. Även mannens hud behöver en väl fungerande hudvårdsrutin för att må bra, precis som resten av vår kropp.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen